Indlagring af ny høst

Herunder har vi samlet gode råd, når du skal have ny høst indlagret på bedriften.

Kravene til kornopbevaring bliver hele tiden større. Derfor ønsker Danish Agro sammen med landbruget at tage del i ansvaret. Vi har derfor samlet en lang række gode råd og retningslinier for kornopbevaring. De er med til at højne kvaliteten af dit korn, og samtidig sikrer du værdien af dine afgrøder.

Du kan hente brochuren via linket nedenfor.

Læs mere om indlagring, temperatur, vandindhold og tørring

Opbevaring af afgrøder

Ønsker du at få dine afgrøder oplagt, har du mulighed for at få dem oplagt via en halvmånedlig aftale frem til afregning af dit korn eller via en rammeaftale for en længere periode.

Kontakt os på tlf. 7215 8000 for at høre nærmere eller benyt formularen nedenfor.

Få et tilbud på dine afgrøder

Udfyld - ganske uforpligtende - nedenstående formular, og få et tilbud på dine afgrøder fra vores lokale salgskonsulenter.

Bevar kvaliteten på dit korn!

Det er vigtigt at holde øje med temperaturudviklingen i forbindelse med oplagring efter høst.

For at bevare kvaliteten på lagrede afgrøder er det vigtigt at holde øje med temperaturen i forbindelse med oplagring efter høst. Den opgave kan rationaliseres og systematiseres med et temperaturspyd - StackView®. Stiger temperaturen, betyder det tab af kvalitet og dermed store økonomiske tab til følge.

Derfor anbefaler vi, at man måler temperaturen i kornet, fx ved brug af et temperaturspyd som StackView® , som placeres, hvor man vil overvåge temperaturen. Temperaturen overføres trådløst til PC, tablet eller smartphone, så du nemt kan følge og dokumentere temperaturudviklingen - og få en alarm, hvis temperaturen overstiger idealtemperaturen.

Du kan læse mere om StackView® her.

Bruger du dit korn til foder?

I nyhøstet korn sker der en eftermodningsproces, hvor der kan dannes skadelige stoffer (frie radikaler). Disse skadelige stoffer forbruger de naturlige antioxidanter (bl.a. E- og C-vitamin), som er i foderet. Når du tilsætter nyhøstet korn i din foderblanding og bruger Danish Agros tilskudsfoder, behøver du imidlertid ikke at bekymre dig om foderets niveau af antioxidanter. Vi justerer automatisk niveauet af antioxidanter i vores forblandinger.  

Bruger du mineralblandinger, kan du købe ekstra E-vitamin via vores kundeportal eller kontakte os på tlf. 72 15 80 00.

Husk dog at få dit nyhøstede korn analyseret, så du evt. kan få din fodersammensætning korrigeret.

Læs mere om kornanalyser her.